ЭНЕРГЕТИКА ТОНКИЕ ТЕЛА ЧЕЛОВЕКА, способы их взаимосвязи

05.07.2015

ЕНЕРГЕТИКА: ТОНКІ ТІЛА ЛЮДИНИ — способи їх взаємозв’язку

**********************

Ця тема важлива: що ж таке людина і які його можливості; вона дуже істотна в питаннях групової етики, тобто етики взаємин людини з оточуючими його групами людей (соціальними егрегорами).

Отже, ми переходимо до подробнейшему опису функціонування тонких тіл, розбираючи їх прояви, що відповідають активності кожної чакри.

Читач повинен мати на увазі, що частіше всього тіла людини багато в чому не відповідають один одному, і, зокрема, активність деякої чакри в одному з тіл не означає аналогічної її активності в іншому.

Крім того, людина по ідеї влаштований як складний світлофор або калейдоскоп: у нього постійно змінюється набір активних тіл і чакр, утворюючи неповторну, часто хворобливу для нього гру пережитих вібрацій, і їх узгодження, як внутрішнє, так і з зовнішнім світом, — дуже складне завдання, навіть підступи до якої поки не ясні.

Тіла передають енергію зверху вниз:

1. Атманическое тіло, можна його назвати «релігійним»

2. Буддхиальное тіло, тонко-кармічне, «»

3. Каузальне тіло, містить в собі інформацію про щільною карми, тобто про конкретні події зовнішнього та внутрішнього життя людини,

4. Ментальне тіло, інструмент раціонального мислення і раціонального усвідомлення

5. Астральне тіло, эмлциональное,

6. Ефірне тіло, основний енергетичний каркас, або матриця фізичного тіла,

7. Фізичне тіло.

Атманическое тіло.

Атманическое тіло відає загальними релігійними і світоглядними установками. Воно відгукується вібраціями на ім’я Бога (Ісус) або короткий символ Віри («Немає Бога, крім Аллаха, і Магомет — пророк його» або в атеїстичному варіанті, «Комунізм — світле майбутнє всіх народів»). Взагалі сильний атманическое тіло зовсім не обов’язково означає високо духовної людини — воно може бути досить брудним, і це буває не тільки у служителів чорної меси або сатанинських культів, але й у цілком світської особи, що обожнює поговорити про Бога, але так, що оточуючим хочеться скоріше заткнути їй рот.

Атманическое тіло відрізняється від всіх інших тіл тим, що воно отримує енергію безпосередньо від егрегора, але не від більш високих тел, і тут людина вынуждается до так званим духовним пошукам, тобто пошуки егрегора, здатної випромінювати енергію на частотах атманического тіла.

тобто давати людині тотальний імпульс розвитку, який зможе поступово поширитися на всі тіла без винятку, частково їх оновивши і перебудувавши. Іншими словами, атманическое тіло (духовний порив) — основне джерело енергії в людині, і якщо воно голодно, допомогти може тільки досить високий егрегор, але не інші тіла людини — духовну спрагу ні фізичними вправами, ні навіть конструктивною діяльністю самими по собі не излечишь, тут потрібна висока ідея. Однак атманические енергії можуть бути самими різними.

Муладхара атманического тіла

Відгукується на уявлення про Бога як створює і руйнує проявлений світ. Тут же розташовується ідея служіння людству в ім’я його порятунку і виживання (християнство, сучасний пацифізм і «зелені» течії).

Атманическая муладхара активна під час правильного релігійного посту, відкривається під час молитви, що передує трапези, або їжі, присвяченої Богові. Це, мабуть, самий древній спосіб підключення атманического тіла до Божественної енергетиці — методом поїдання свого Бога. З цієї ж чакрі йде ставлення до своєї батьківщини, як дала життя, а якщо треба, забирающей її назад, і релігійний фанатизм у крайніх формах винищення инаковерующих.

Атманическая свадхистхана

У давнину їй відповідали поклоніння богам родючості й еротичні культи ; в наш час це місце займає абстрактна ідея процвітання або задоволення все зростаючих потреб (пряме породження Великого Змія).

Відповідна атманической свадхистхани налаштування часто звучить в кінці казки герой одружується з царівною і вони живуть довго і щасливо (мається на увазі — в царському палаці). Схожі ідеї відбилися в уявленнях про християнському раю, щедрому фруктовими деревами (і, ймовірно, смаженими зайцями, мирно возлегающими поруч з фаршированими крокодилами).

На більш високому рівні ця чакра може дати зв’язок з Богом, який уособлюється як людина протилежної статі (це вищі вібрації свадхистхани — любов до Бога, як до коханого, ідеал Тантри; з цією чакрою також багато в чому пов’язаний іслам).

Атманическая маніпура

Це культ сили і могутності; Бог як всемогутня істота, що є джерелом всякої сили в світі.

— ідеал науки влади над дикою природою, або вищого виду організації суспільства над нижчим початком людини.

На більш високому рівні це ідеал раджа-йоги, влади людини над собою та світом в рамках карми.

Вищі вібрації маніпури дають силу майстрів карате та інших видів східної боротьби — на тому рівні її, коли вона стає фактично релігією і способом осягнення Бога і Його енергетичної чи бойової іпостасі:

-на середньому рівні боєць ростить собі великого чорного,

на високому — повністю відмовляється від його послуг (принцип дружелюбності і ненападу), повністю починяясь відповідному високому егрегору, канал до якого він отримує від свого вчителя або, у рідких випадках засновників шкіл, безпосередньо від егрегора як одкровення.

Атманическая анахата

Це шанування Бога люблячого, але не стільки особисто піклується про людину, скільки наповнює собою всю природу і людей і висвітлює їх Своїм невимовним світлом, який згадується в сцені преображення Ісуса (Матвія, 17).

Екзотеричної релігії, заснованої на цій чакрі, поки немає; можливо, до неї дійде християнство, яке поки що лише претендує на це. Тим не менш, багато містики і святі надихалися енергіями атманической анахати і мали бачення Бога, люблячого високою любов’ю (образ діви Марії).

Релігійність анахаті це пара-бхакті, налаштування на Бога невидимого, але відчутного по вібрацій, що віддалено нагадує чисту земну любов, але набагато більш сильним, стійким і, якщо можна так висловитися, безкорисливим: тут Бог любить людину просто так, від повноти почуттів, нічого не вимагаючи натомість.

Проте висловити свою відповідь любов до Бога людині на цьому рівні не вдається, а світ, і особливо люди середнього рівня, не дуже схильні її приймати, оскільки потоки анахати холодні і зовсім не містять тепла муладхари або свадхистхани: тут, може бути, вирішать частина твоїх проблем, але сентиментів не розведуть і теплою кофтинки на дальню дорогу не зв’яжуть.

Атманическая вішудха

З цієї чакрою, ймовірно, була пов’язана релігія стародавніх греків, обожествлявших досконалі форми. Зараз це найчастіше релігійність окремих людей, які відчувають Божественне начало в гармонії виявлених форм.

Це релігійне почуття може бути дуже сильним, але людина схильний його не помічати або різко профанувати, оскільки сучасні релігії його практично не визнають: теза «Бог є краса» в наш час не в моді.

Проте по-справжньому релігійна людина не повинен визначати способи, якими Бог йому є, а це в даному випадку може бути раптовим баченням Божественної краси в чому завгодно, будь то твір мистецтва або черевце звичайної оси.

Тут важлива лише висота і сила естетичного переживання, яке на атманическом тілі звучить, звичайно, не так, як на астральному (священний трепет відрізняється від приємного емоційного збудження).

Атманическая аджна

це чакра релігійних філософів, які бачать Бога в різноманітних тонких структурах породжених Ним світів і реальностей, їх взаємозв’язку і взаємодії. Це ідеал джнані-йоги — пізнання шляхів прояви Абсолюту.

По ідеї цій чакрі повинна відповідати синтетична «наукова» релігія, яка об’єднує езотеричні частини всіх існуючих релігій і всі наукові концепції як деякі приватні способи прояву Єдиного.

У людини з активною атманической аджною відкривається космічне свідомість і йому стають видні структури шляхів Провидіння на всіх планах — такі осяяння зазвичай абсолютно невыразимы на людській мові, але навіть частковий їх переклад може зробити людину пророком і народоводителем.

Атманическая сахасрара

— їй відповідає шлях карма-йоги — безособової роботи, присвяченого Богу, без прихильності до якихось її результатами.

Ця чакра означає релігійність людини Божого, кожен жест, вчинок якого є служіння високому егрегору, тобто вся його життя по суті є молитва, незалежно від того, що саме він робить.

Включення цієї чакри у звичайної людини супроводжується сильним релігійним проясненням без якої-небудь додаткової роботи над собою; при цьому їм усвідомлюються вібрації його індивідуального духу (вищого «Я», Атмана), які зливаються з вібраціями Абсолюту (Брахмана).

Це чакра Будди: «Неправильно говорити: я гуляю. Можна лише так: відбувається прогулянка» і Лао-цзи: «Вміє ходити не залишає слідів».

Короткий опис статті: енергетика людини

Джерело: ЕНЕРГЕТИКА: ТОНКІ ТІЛА ЛЮДИНИ — способи їх взаємозв’язку

Також ви можете прочитати